Nemesis 2014 – Din verste fiende

Jentene vi snakket med denne uken er rå på festing. Guttene er aldri lenger unna enn en armlengde og faller som regel som fluer når jentene setter sine ben inn døra. Sammen er de alltid klare for en fest og de lover å skape skinnsykt god s overalt i russetiden.

Du har sikkert lagt merke til dem. Jentene med et halvt dødninghode og et halvt jenteansikt på ryggen eller brystet, alt etter hvilken genser jentene har vist seg i. De blir beskrevet som fiender, men er de egentlig det? Vi snek oss innpå jentene fra Oslo øst for å sjekke hvordan stemningen var før årets russetid, som kun er 96 dager unna. Er du med på leken, må du tåle steken. Ja, vi snakker selvsagt om din aller største fiende. NEMESIS 2014.

Nemesis? Hvorfor falt valget på dette navnet?

Vi liker ”nemesis” og syntes det er et bra navn som på en måte gjorde litt narr av alt hatet som er mellom bussene, men det var ganske mange som misforstod og tolket det som om vi ønsket å hate på andre. Mot konsept kommer vi nok til å tenkte litt annerledes, og finne et konsept som er enkelt å forstå, og til de grader lættis. Bare kall oss jentene folk elsker å hate.

Hvordan kan man beskrive jentene på bussen?

Vi er utadvendte, glad i å feste, morsomme jenter som alltid er klare for å finne på noe lættis. PÅ fritiden liker vi å kjøre kollektivt (buss), bare for morroskyld.

aa2c7044172811e3b47222000a1f9e47_7

Hva gjør deres buss spesiell i forhold til alle andres?

En lættis gjeng som er utadvendte og glade, ikke bare liker vi og feste sammen, men vi er også gode venner ellers. Russetiden blir uten tvil en god tid for denne gjengen, og det vil uten tvil bli ville tilstander å melde fra de som har vært med oss på rulling.

Det går rykter om at en del av jentene på bussen stiller sterkt i russestyre på Elvebakken? Stemmer dette?

Det stemmer det, i 2014 skal Elvebakken få smake på det beste russetiden har å by på. Nemesis, Sisters in crime og Willy Nikkersen utgjør årets styre, så dette kan ikke bli annet enn bra.

Nemesis. Navnet spiller jo på ”ens verste fiende” . Har dere noen fiender? Evt hvem?

Vi har hatt en liten misforståelse med en annen buss, men det er ingen grunn til å kalle jentene våre fiender. Jenter er jenter, og det vil alltid bli drama. At vi er beefebuss er bare rykter, men når sant skal sies så svarer vi tilbake på dritten vi får.  Vi ønsker jo alle bare å ha det lættis i russetiden.

1496626_10153675482740613_1544865334_n

Det nærmer seg årets russetid. Hva bruker dere den korte ventetiden som er igjen på?

Akkurat nå gjør vi ikke annet enn å glede oss masse, og avtale detaljer opp mot konseptet.

Dere har jo buss. Hvordan går jobbingen?

Haha.. Vi har fått satt den inn over vinteren hvertfall, men utenom det står den uberørt. Har slitt litt med å komme gang, men vi har det meste av planene klare. Blir nok en del jobbing mot aprilmåned.

Vi i Hovedstyre er opptatt av å inkludere alle. Bussruss, vanruss og gåruss. Hva mener dere vi kan gjøre sammen for alle for at man skal knytte et tettere bånd? 

Vi er gira på å feste med alle som er klare for det. Men vi står for at vi er bussruss, og sannsynligvis er det disse vi kommer til å være mest med fordi vi møtes ute på rulling og kjenner en del fra før. Men hvis dere i hovedstyre fikser noe sosialt med van og gåruss er vi med.

HUMAK aksjonen er en veldedig aksjon russen har vært år. Kommer dere til å være med? Og satser dere på å bli årets HUMAK-buss (den som gir mest penger/ samler inn mest penger til aksjonen)?

Vanskelig å si noe om når det er kommet så lite informasjon rundt dette, så vi har ikke helt tatt stilling til hva vi ender med å gjøre. Innsamling er definitvt et alternativ, og vi støtter prosjektet fullt ut!

Tiden foreløpig på vei mot mai? Har det vært mye dugnader?

Har vel kanskje hatt fem-seks dugnader om ikke vi husker feil. For det meste har jentene vært veldig flinke til å jobbe på egenhånd.

 

Siden dere er i russestyre på skolen er dere med på å lage knuter der. Vi gir dere muligheten til å lage en knute til årets russ. Hva er den?

Årets knute fra Nemesis blir definitivt ”jutaknuta”, alle russ må hooke med redaktøren i russens hovedstyre: MARTIN JUTKVAM. Bare fordi han er en goding og fortjener en knute dedikert til han.

 

De fleste bussene har jo kjærestebusser. Hvem er deres utkårede?

Det er ingen tvil om at våre hjerter er blitt knerta for lengst av de beste gutta på Knerten 2014.

Hva ser dere mest frem til som russ?

Være sammen med de beste jentene og feire en uforglemmelig russetid.

1240223_155155221358530_1314090767_n

Hvilke treff finner man Nemesis 2014 på?

Tryvann og Lillehammer selvfølgelig. Vi sikter på å vinne alt.

Det er mye konkurranse mellom de forskjellige bussene der ute. Merker dere noe til presset?

Ja, vi har jo merket presset, men egentlig så bryr vi oss fint lite om hva folk tenker om oss. Det viktigste er at vi ikke går rundt å hater på andre, og heller bare bidrar til god stemning i stedet for å fokusere på smådrama.

Helt til slutt. Guttene går ofte ned i alder på passasjerer, 97 er høyt verdsatt. Hva med jentene? Er det mer kramperussen som får komme igjen? De litt oppi åra?

Elsker kramperuss, men kommer vel et par rulledager for 96 og.

________________________________________________________________________________________

Det er 96 dager til russetiden rulles i gang, for jentene i Nemesis. Vil du lese mer om dem, følge dem på veien mot Tryvann – Ditt livs party, eller Landstreff Lillehammer eller rundt omkring i Oslos mange gater kan du gå inn på deres Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Nemesis-2014/155143918026327?fref=ts eller instagram på http://instagram.com/nemesis2014

Om du ikke vil ha en av russetidens største fiende hengende over deg og luske rundt deg og din buss, dine venner, din familie bør du helt klart høre låten, smelle den opp neste fest og ikke minst bare steke hardt. Husk; This is Maddafucking NEMESIS!

________________________________________________________________________________________

Martin Jutkvam
Redaktør
Russens Hovedstyre for Oslo & Akershus 2014

Kommentarer